HTML

szelídgesztenye

1.§ Ehető.
2.§ A hülyéket megszúrja.

Friss topikok

Linkblog

Önimrekertészítés

2009.11.09. 21:18 :: szelídgesztenye

Pfú öccsém! Emlékszel mennyire bepipult az antiszemitizmus.hu, mikor észrevette, hogy Szentmihályi Szabó Péter leimrekertészezte a Mi Nobel-díjasunkat? (A személyes névmás által jelölt populáció beazonosításáát az olvasó ízlésére bíznám.) Merthogy - ennyi elég volt 2007 őszén antiszemitává lenni - "a magyar lakcímkártyával bíró Kertész Imre vajon miért lett Imre Kertész?"

Telt, múlt az idő, surrantak a napok, hetek, évszakok, már-már megszoktuk, hogy aki imrekertészt említ, az rendesen náci, aztán egyszercsak csöngettek a 80-dikra, és mit nem olvashatunk a Die Welt-ben:"stempeln Sie mich nicht zum Ungarn", azaz "ne kössön engem Magyarországhoz". Mármint Tilman Krause újságíró a riportalanyt, aki történetesen Imre Kertész.

Nos, Szentmihályi már 2 éve nem köti, és az alany immár maga-magát imrekertészítette.

Hogy a Nobel-bizottság anno mellényúlt-e, nem tudhatom, de valószínű, a magyar irodalmi Nobel-díjra még várnunk kell.

 

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom nobel díj imrekertész

A bejegyzés trackback címe:

https://szelidgesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr791513860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása