HTML

szelídgesztenye

1.§ Ehető.
2.§ A hülyéket megszúrja.

Friss topikok

Linkblog

Vagyonadó nuku

2010.01.26. 16:45 :: szelídgesztenye

Friss hír: az Alkotmánybíróság elmeszelte az ingatlanokra vonatkozó vagyonadó rendelkezést.

Bár egyes Napok ezt cáfolják, de tudjuk, a Nap is azért kel fel, mert a kakas kukorékol.

Nem volt hát hiábavaló előző bejegyzésem! Miután a korábbi kedvező hírek után kezdett elterjedni a szóbeszéd, hogy az AB talán mégis életben hagyja az ingatlanadót, gyorsan jelezni kellett, hogy átlátunk a szitán. Jól meg is írtam, hogy ez a nem várt lépésük a Fidesz elveszőnek látszó kétharmadának megtámogatására szolgál. Miután így lelepleződtek, az elfogulatlanság látszatát fenntartandó, nem volt más választásuk, mint sietve mégiscsak eltörölni a passzusokat.

Valljuk be, így nyugodtabban alhatunk, mintha a Fideszre kellene várni.

Olvashattuk aztán, hogy dupla szívás van, merthogy a tételes ekho-t valahol a vagyonadó tv. vége felé nagylelkűen hatályon kívül helyezték, így most se vagyonadó, se ekho. Törvényt kéne módosítaniuk a drága szociknak, hogy valamit visszahozzanak a veszteségből. Az idő azonban kevés, házszabálytól eltérve (értsd:sürgősséggel) kellene szavazni. Ahhoz viszont kellene a Fidesz.

Most azt figyeljük árgus szemmel, vajon a Fidesz partner lesz-e a vagyonadó tv.-ben történő nyúlkálásban? Remélhetőleg nem választja azt a meglehetősen farizeus hozzáállást, hogy megszavazza a sürgősséget, gondolván, így taszítja a népszerűtlenség még mélyebb fokára a szocialistákat, ugyanakkor szabad kezet ad egy általiuk eltörölni valónak jelzett feles törvény felélesztéséhez.

 

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz alkotmánybíróság vagyonadó

A bejegyzés trackback címe:

https://szelidgesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr311704120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása